Laadukkaat palvelut helposti

Kuvantamisyksikössä tehdään sekä ultraääni- että röntgentutkimuksia sekä pieniä toimenpiteitä kuten esim. ohutneulanäytteitä.

Laitekantamme on uusinta teknologiaa. Suoradigitaalisen natiiviröntgentutkimuslaitteiston etuna on hyvä kuvanlaatu ja lyhyt tutkimusaika. Kaikki tutkimukset arvioi radiologian erikoislääkäri ja lausunto saadaan nopeasti.

Analysoimme laboratoriotutkimuksista suurimman osan paikan päällä, joten vastaukset saadaan nopeasti. Päivystykselliset tutkimukset valmistuvat muutamassa minuutissa. Palveluumme kuuluu myös sydänfilmin ottaminen sekä verenpaineen vuorokausinauhoitus (esim. rytmihäiriöselvittelyssä), unipolygrafiatutkimukset ja keuhkojen toimintakokeet.

 

Muutamia hintojamme

+ Röntgentutkimukset (kuvaus sisältää radiologian erikoislääkärin lausunnon)

Luututkimus perus (2 kuvaa) 99,75 €

Luututkimus laaja (enemmän kuin 2 kuvaa) 125,75 €

NSO (nenän sivuonteloinen natiiviröntgen) 89,25 €

Thorax (keuhkokuva) 103,95 €

+ Laboratoriokokeet

Perusverenkuva 28,50 €

Lipidit-paketti (kolesteroli HDL/LDL, triglyseridit) 48,30 €

Paastoverensokeri 18,30 €

Eturauhaskoe (PSA) 31,20 €

Irtosolunäyte (PAPA) 50,00 €

Kilpirauhaspaketti (TSH ja T4V) 63.10 €

Maksa-arvo (ALAT) 18,00 €

Valmistautumisohjeita laboratoriokokeisiin

+ Verikoe

Vältä tupakointia, kahvin- ja teenjuontia sekä voimakasta fyysistä rasitusta näytteenottoaamuna sekä alkoholia yhden vuorokauden ajan ennen näytteenottoa.

Paastoverikoe: Ennen tutkimusta ei saa syödä, juoda tai tupakoida 10-12 tuntia ennen näytteenottoa. Lasillisen vettä (n. 2 dl) saa juoda. Paastoverikokeen tunnistat, kun lähetteeseen on merkitty f-alkukirjaimella alkava tutkimuskoodi (esim. fP-Gluc). Aamulääkkeet voi ottaa, ellei muusta ole sovittu.

Kilpirauhasarvot: Mikäli sinulla on kilpirauhaslääkitys, lääkettä ei saa ottaa ennen näytteenottoa. Kilpirauhaskokeet on otettava ennen klo 10.00.

Lääkepitoisuuden määrittelyssä lääkettä ei saa ottaa ennen verikoetta, ellei hoitava lääkäri ole muuta ohjeistanut.
Ennen näytteenottoa on suositeltavaa istua 15 minuuttia verenkierron tasaantumiseksi.

Varaa sokerirasitukseen 2 tuntia aikaa, noudata paasto-ohjeita.

+ Virtsanäyte (perustutkimus)

Mikäli tutkimusmääräys sisältää virtsakokeen, lähetteeseen on merkitty U-kirjaimella alkava tutkimuskoodi (esim. U-Tutk-1, U-Tutk-2).

Parhaan tutkimustuloksen saamiseksi, tulee näytteenotto-ohjeita noudattaa tarkasti. Paras tulos saadaan aamuvirtsasta tai virtsasta, joka on ollut rakossa vähintään 4 tuntia.

Näytteenottoastiat ja ohjeet saat laboratoriosta.

+ Nielunäyte

Ennen nielunäytteen ottoa tulee olla syömättä ja juomatta ½ tuntia. Suuvettä tai muita suuta desinfioivia tuotteita (esim. pastillit ja purukumit) ei saa käyttää.